Sunproof stoffen hebben de volgende eigenschappen wat deze kwaliteiten zo bijzonder maakt:

MILIEUVRIENDELIJK

Sunproof heeft ervoor gekozen om gebruik te maken van een premium kwaliteit Solution Dyed Olefin. Dit is een schone fabricage waarbij de kleuren worden toegevoegd voordat de garens zijn geëxtrudeerd. Het is een milieuvriendelijk proces omdat er geen verfbaden worden gebruikt,  afvalwater wordt geëlimineerd welke schadelijk zijn voor luchtvervuiling en water. Al deze stoffen zijn 100% recyclebaar.

UITSTEKENDE WEER BESTENDIGHEID

De stoffen zijn bestand tegen UV straling en verkleuring. Sunproof heeft bewezen dat deze stoffen zich goed houden bij zonlicht, wind, regen en vocht. Een kwaliteit met een lange levensduur.

VEILIG VOOR BABY’S

Sunproof is een Oeko-Tex gecertificeerd klasse 1 product. Oeko-Tex is werelds toonaangevende label voor textiel. Dit label houdt in dat deze stoffen vrij zijn van bestandsdelen die schadelijk zijn voor mensen en milieu. Zelfs veiling voor baby’s.

MAKKELIJK TE ONDERHOUDEN

De stoffen van Sunproof zijn extreem vuil;- en waterafstotend. Deze hebben een speciale behandeling gehad om de absorptie van vocht en/of vuil tot een minimum wordt beperkt. Zo ziet de stof er schoon, nieuw en fris uit. Gedurende een lange tijd. Bovendien zijn de garens voorzien van een beschermlaag om zo de stof schoon en droog te houden.

RUIME KEUZE

De Sunproof collectie bestaat uit vele designs en kleuren. Zo is er voor iedereen wel de juiste outdoor stof te vinden voor het bekleden van kussens, banken en lounge set.

SUPER UV BESCHERMING

De materialen zijn hoge kwaliteiten testen ondergaan. En zijn geëvalueerd door erkende  internationale  onderzoek- en testcentrum, Hohenstein Institute in Duistland.  Een bewezen kwaliteit met een 801 certificaat. Bescherming 80 houdt in dat ze meer dan 97% UV Ray blokkeren.

STERKE KLEURECHTHEID

Sommige stoffen verliezen hun kleur bij blootstelling aan licht. Sunproof verzekerd hierom een perfecte kwaliteit te gebruiken wat dit tegen gaat. Volgens Britse standaard (BS EN ISO 105-B04) voor de kleurechtheid tegen licht. Sunproof stoffen zijn getest met een resultaat van 7-8. (schaal 1-8)

HYGIËNISCHE BESCHERMING

Veilig voor de gezondheid. Deze materialen zijn speciaal behandeld met een schoonmaak product voor hygiënische bescherming. Dit product remt de microbiële ontwikkeling en schimmels.