Ongebleekt katoen

Ongebleekt Katoen Bestellen

Ongebleekte katoen kwaliteiten vindt u hier in diverse breedtes en diktes. Van een dunne kaasdoek tot een zware canvas stof, wij hebben verschillende soorten uit voorraad leverbaar en allemaal zeer voordelig. Al vele tientallen jaren verkopen wij een breed assortiment van dit soort ruwdoeken. Via onze uitgebreide inkoopkanalen weten wij de juiste materialen te vinden, zoals deze ongebleekte katoen stoffen.

Ongebleekt katoen is het materiaal om proefmodellen mee te maken. De stof laat zich gemakkelijk verwerken en stikken. Met textielkrijt of stift kunt u gemakkelijk de lijnen trekken en het patroon uitwerken. Ook als spandoek materiaal is dit dé stof bij uitstek. Met textielverf of marker maakt u op deze stof uw creatie of actie zeer eenvoudig.

Het kopen van ongebleekt katoen bij N&N Stoffen heeft vele voordelen. U heeft uw bestelling snel in huis, spaart punten voor kortingen en profiteert van zeer scherpe prijzen.

Tonen als Foto-tabel Lijst

5 producten

Van laag naar hoog sorteren
  1. Kaasdoek 155 cm breed
    Waardering:
    100%
    € 2,50
per pagina

Verschillende soorten ongebleekte katoen

Voor ieder project of doel hebben wij wel de geschikte soort ongebleekt katoen. Dun, dik, soepel, stug, licht of zwaar, u vindt hier de geschikte stof online.

De soorten ongebleekt katoen die wij in de collectie hebben zijn:

Kaasdoek. Dit is een dunne en semi transparante stof. Deze stof wordt gebruikt om mee te decoreren. Maar ook wordt deze stof nog steeds gebruikt voor toepassingen in de keuken. Zoals het zeven van bouillon en andere gerechten. Of zoals zijn naam het al zegt, is dit het materiaal om kaas te maken.
• Ongebleekt katoen. Deze hebben wij meestal in verschillende breedtes. De standaard soort die wij in de collectie hebben is 160 cm breed. Ons meeste verkochte ongebleekte katoen soort.
• Canvas. Regelmatig hebben wij diverse ongebleekte canvas kwaliteiten. Deze zijn een stuk zwaarder dan de standaard katoen varianten. Deze ongebleekte canvas wordt veel gebruikt als schilderdoek.

Eigenschappen ongebleekt katoen

Ongebleekt katoen stoffen zijn de basis doeken die zoals de naam al zegt; nog niet zijn gebleekt. Ook zijn deze niet geverfd, bedrukt of geprint. De meeste van dit soort typen zijn ook nog niet gewassen. Hierdoor is de kans groot dat de stof met de eerste wasbeurt nog krimpt. Dit krimppercentage kan wel zo’n 10% zijn. Houdt hiermee rekening met de hoeveelheid die u besteld. Wij raden u ook daarom altijd eerst te wassen. Als u de stof in de droger wilt doen, zal deze nog meer krimpen.

Bij veel soorten ongebleekt katoen zijn die ‘katoenpitjes’ nog zichtbaar. Dit zijn hele kleine zwarte puntjes in de stof. Afkomstig van de katoenplant. Als u de stof iets licht van kleur wilt maken, kunt u eenvoudig een klein beetje bleek toevoegen bij de wasbeurt.

Regelmatig komen er weer nieuwe kwaliteiten binnen. Neem dus regelmatig een kijkje op onze website of volg ons op Facebook. Zodra er nieuw ongebleekt katoen beschikbaar is, bent u direct hiervan op de hoogte.