Polyester

Polyester stof kopen

In deze categorie vindt u een aantal soorten stoffen, alle gemaakt van 100% polyester. Al deze polyester stoffen zijn uit voorraad leverbaar en beschikbaar in uiteenlopende kleuren. De kwaliteiten die u hier ziet worden voor veel verschillende doeleinden gebruikt. Voor het maken van diverse kledingstukken, indrukwekkende decoraties en bijzondere hobby doeleinden zijn dit vaak de ideale stoffen.

 

De voordelen van polyester stoffen zijn:

  • Zeer voordelig: polyester is een goedkoper materiaal dan natuurlijke soorten zoals katoen en linnen
  • Hoge kleurechtheid: de stoffen verkleuren minder snel dan viscose, zijde, linnen en katoen
  • Soepel en zacht: al de kwaliteiten die u hieronder ziet zijn soepel en voelen zacht aan

Heeft u advies nodig over welke polyester stof voor u het meest geschikt is? Kom dan naar onze stoffenwinkel in Amsterdam. Waar wij u alle soorten polyester stoffen zullen tonen. Of neem contact met ons op en u krijgt een eerlijk en goed advies.

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-40 van 76

Van laag naar hoog sorteren
Pagina
per pagina

Verschillende polyester stoffen

In deze categorie ziet u stoffen die ieder gemaakt zijn van het synthetische materiaal polyester. U vindt hier de volgende polyester stoffen:

• Velours de Panne: een stof die wij al decennia lang verkopen. Een zeer soepel vallend en zacht materiaal dat niet kreukt en krimpt. Verkrijgbaar is een breed scala aan kleuren. Deze stof wordt zowel voor kleding als decoratie veel gebruikt. Iedere jaar worden hier ook de Pieten pakken van gemaakt.
• Satijn stof: deze kwaliteit, gemaakt van 100% polyester heeft een prachtige glans. De stof wordt voor kleding gebruikt maar ook veel voor decoratie. Een mooie stof voor het aankleden van een zaal voor feesten en partijen. De satijn stoffen zijn het gehele jaar door bij ons uit voorraad leverbaar.
• Terlenka stof: een stof die veel werd gebruikt voor het maken van broeken en rokken. Tegenwoordig verkopen wij deze stof heel veel voor decoratie doeleinden. Zo is de Terlenka stof zwart één van ons meest verkochte stof soort. Een eenvoudige stof, egaal zwart van kleur, voordelig, niet te glanzend en zeer soepel.

Kenmerken van polyester stof

Polyester stoffen, die gemaakt zijn van puur polyester, hebben de volgende kenmerken:

• Een hoge hittebestendigheid: het zal rond de 255 graden Celsius pas gaan smelten
• Niet vochtabsorberend: in tegenstelling tot bijvoorbeeld katoen
• Verkleurd niet snel: daarom wordt polyester ook veel gebruikt in gordijnstoffen

Polyester, een populair materiaal

Al vele jaren worden polyester stoffen gebruikt in de textielindustrie. Niet alleen in kledingstoffen wordt dit veel verwerkt. Maar ook in meubelstoffen, vitrages en stoffen voor gordijnen zien we dit materiaal vaak terug komen. De kwaliteit van polyester stoffen is de afgelopen jaren erg verbeterd. Zo is het soms moeilijk te zien in welke stof het is verwerkt. In combinatie met onder andere katoen, linnen, polyamide en polyacryl worden polyester stoffen ook heel veel verwerkt als blend.